Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Polis maktlös inför gatubarnen på ”Plattan”

Polisen i Stockholm City går på knäna på grund av de unga kriminella män från Nordafrika som rör sig i centrala Stockholm. Det berättar en anonym poliskälla för SVT Nyheter.”Jag skulle aldrig släppa iväg mina barn till T-centralen, det skulle ingen polis göra”, säger polisen

Enligt rapporter handlar det om runt 800 unga män, ofta kallade ”gatubarn”, från Marocko och andra länder i Nordafrika som utför brott i främst Stockholm och Göteborg.

– De här killarna är ett enormt problem för oss. De snor grejer överallt och misshandlar ordningsvakter på centralen. Tar tjejer mellan benen och ger dem örfilar när de säger ifrån. Alla poliser vet om det här, säger polisen till   SVT.

► LÄS MER: Lösning i sikte för gatubarnen

Ofta försvinner de unga männen innan deras asylskäl kan utredas. Politiska samtal har börjat föras med Marocko om en lösning på situationen.

– Vi är överens om att vi har ett gemensamt problem att lösa och att vi måste hitta former för att identifiera de här människorna och klara ett återvändande, sa inrikesminister Anders Ygeman (S) till TT efter att ha träffat talmannen för Marockos parlament, Rachid Talbi Alami.

Ygeman har tidigare uttryckt sig mycket kritiskt gentemot Marocko, som han menar inte tar ansvar för sina egna medborgare.

► LÄS MER: M vill öka trycket på Marocko

Under tiden berättar polisen att det inte längre går att göra sitt jobb, mycket på grund av gatugängen.

– Det är inte sällan som en grabb är ute på gatan innan polisen som grep honom är det, det får jag höra. Och det är så klart oerhört frustrerande för den polismannen, säger Björn Cewenhielm, chef för Alma, en speciell insats för migrationsfrågor i Stockholm till SVT.

Han säger också att de unga männen tar resurser från polisen på bekostnad av utredning av andra ungdomsbrott

Annonser