Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Rättssamhället har fullständigt havererat

Ännu en polis hoppar av i protest mot rikspolischef Dan Eliassons vanstyre av poliskåren. Polismannen skriver om sitt avhopp i ett brev till Eliasson och i en sluten polisgrupp på Facebook.
160710-sollentunaskott-304150-se-hp-0-jpg-1-768x383
Det är katastrof. Rättssamhället har fullständigt havererat. Den som har störst våldskapital är den som styr lokalsamhället.”

Så uttrycker sig en brottsutredare på polismyndigheten i ett brev till rikspolischef Dan Eliasson. Polisen hoppar nu av i protest mot Eliassons vanstyre.
Polisen, som anonymiserats, har jobbat som polis sedan 90-talet. Under våren fick denne bland annat i uppdrag att utreda en våldtäkt som redan då var en månad gammal.

”Ingen åtgärd hade vidtagits. Jag fick aldrig möjlighet att ta en initial kontakt med målsäganden och har inte hunnit förbereda mig för ett målsägandeförhör”, konstateras i brevet till Eliasson.

I brevet anklagas dessutom rikspolischefen för att ljuga, både för politiker och svenska folket, om hur situationen är för polisen.

”Antingen ljuger du medvetet eller är så inbäddad i din bubbla att du inte uppfattar hur allvarligt det är”, står det att läsa.

Det öppna brevet har därefter spridit sig till andra Facebookgrupper. Under måndagen har flera poliser på Twitter länkat till brevet på Facebook och spridit det till andra kollegor och allmänheten

Annonser