Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Regeringen: ”Män måste förändras” för att stoppa våldet

Regeringen vill ändra på Sveriges män så att de blir mindre vålds­benägna. Nu inleds en tioårsplan som inte minst riktar sig mot de asylsökare som de rödgröna partierna välkomnat till landet så att de blir snällare.

Det är på sin hemsida som regeringen nu presenterar sin tioårsstrategi som handlar om hur ”mäns våld mot kvinnor ska motverkas”. Tioårsplanen trädde i kraft vid årsskiftet och ska gälla fram till sista december 2026.

I tisdags bjöd justitie- och migrations­minister Morgan Johansson, jämställdhets­minister Åsa Regnér och inrikes­minister Anders Ygeman in representanter från 19 olika myndigheter samt Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) till möte på Rosenbad.

– Om mäns våld mot kvinnor ska upphöra måste män förändras. Därför behövs fler tidiga insatser för att förebygga våldet, säger Johansson och tillägger:

– Exempel på det är Migrations­verket arbete med attityd­påverkan på sina boenden och Kriminalvårdens insatser för att förhindra återfall i brott.

Regeringen vill även ta fram en ny sexual­brottslag samt skärpa synen på så kallat näthat. Dessutom ska offentlig­anställda tjänstemän bli bättre utbildade i hur de ska hantera situationer där de kommer i kontakt med förövare av och offer för våld.

Annonser