Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Samhället sviker våra äldre

Över 1500 äldre över 65 år är hemlösa i Sverige enligt stateistiken från stadsmissionen. Statestik är en sak ,men mörkertalet ett annat. Oftast är det ju så att mörkertalet brukar vara större än de som man räknar i stateistiken. 

Statistiskt sätt räknas inte människor som hemlösa om de bor inneboende, flyttar runt,har postbox eller bor på inackordering. Vilket jag anser blir en lite skev bild av verkligheten. Hade man räknat de som inte har egen bostad kanske vi hade fått en mer korrekt siffra. Så fort man har foten inne på något ställe räknas man inte som hemlös längre. Men många av de som är inackorderade eller bor hos någon vet ingenting om sin morgondag ,vilket är grymt för en äldre människa.

Jag brukar kalla de äldre för det glömda folket.

För de är svikna och förbisedda ,aldrig man hör om denna nya kategorier av hemlösa. Hela tiden matas vi av ett tryck om asylsökande flyktingar och det ältas varenda eviga dag. Men hur i hela Hisingen kan vi se förbi detta växande problem ?

Detta rör sig om människor ifrån Sverige både som är invandrare. Invandrare som kom på helt andra promisser än flyktingarna gör. Idag sitter några av de hemlösa tillsammans med svenska.

Utan att ens lägga en tanke på att hjälpa dessa äldre. Äldre människor är väldigt sårbara, deras hälsa hotas vid hemlöshet. Det går att hjälpa hela världen som många av de förstör vårt land.

Hur kan våra politiker låtsas som att problemet inte finns. Hur kan dessa ens sova om natten när de struntar i sitt egna folk som en gång var de som byggde detta land. Den grund har ni lyckats riva.

Det här är ett växande problem som Sverige borde ta itu med innan man hjälper andra

När hjälper vi de äldre ?Annonser