Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Sexbrotten under Bråvalla ökade

Antalet anmälda misshandlar och sexuella ofredanden ökade tydligt under årets Bråvallafestival jämfört med förra året. Samtidigt minskade antalet stölder och narkotikabrott, skriver polisen på sin hemsida

Förra året anmäldes en rad våldtäkter och sexövergrepp på Bråvallafestivalen i Norrköping.

Men i år blev anmälningar om sexuella ofredanden ännu fler, rapporterar polisen.

Enligt polisen är det dock inte säkert att brottsligheten ökat, utan det kan också handla om att fler väljer att anmäla.

– Min bild är att anmälningsstatistiken speglar en låg acceptansnivå hos festivalbesökarna i kombination med att det är lätt att anmäla i direkt anslutning till händelsen, säger Michael Lindqvist, stabschef för polisens Bråvalla-arbete.

Under årets festival hade polisen satt upp en temporär polisstation på området som höll öppet dygnet runt.

– Vi har arbetat med hög närvaro och synlighet. Poliser som är ute och patrullerar letar aktivt efter avvikande beteenden som signalerar att någon är i nöd eller någon begår brott. Samtidigt finns vi tillgängliga när någon vill anmäla ett brott.

Sammanlagt anmäldes 23 sexuella ofredanden, 4 våldtäkter och 1 anmäld sexuellt tvång.

Förra året var det 14-16 fall av sexuella ofredanden, 5 anmälda våldtäkter och 1 våldtäktsförsök.

Antalet anmälda misshandelsfall ökade också från 6 till 13.

Men alla brott ökade inte.

Antalet anmälda stölder nästan halverades, från 177 förra året till 97. Anmälda narkotikabrott minskade också från 173 till 116.

Bland annat grep polisen efter spaning en man med ett flertal stulna mobiler på sig. Mobilerna lämnades tillbaka och mannen är anhållen.


Annonser