Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Sexfilmare döms för grovt förtal

En 28-årig man spelade under en fest upp en film som visade hur han hade sex med en kvinna. Mannen åtalades för grovt förtal.

Han nekade dock till att ha visat filmen och hävdade att ett av vittnena ville smutskasta honom på grund av en konflikt angående ett gemensamt bolag. Tingsrätten väljer emellertid att lägga vittnets uppgifter till grund för sin bedömning. Domstolen finner mot bakgrund av detta att den tilltalade visat de aktuella filmsekvenserna för minst fyra personer.
Rätten konstaterar vidare att den som visar en enskild person på film får anses lämna de uppgifter om personen ifråga som filmen förmedlar. Då filmsekvenserna enligt domstolen ger intryck av att kvinnan inte skulle ha något emot att de visades för andra, förmedlar de en nedsättande bild av målsäganden och har därigenom varit ägnade att utsätta henne för andras missaktning.
Mot bakgrund av detta döms 28-åringen för förtal, som, då uppgifterna om målsäganden lämnats i en mycket integritetskränkande form och även i övrigt varit ägnade att medföra allvarlig skada för henne, enligt tingsrätten ska bedömas som grovt.

Påföljden bestäms till dagsböter om totalt 5 000 kronor. Den tilltalade åläggs även att betala skadestånd om 15 000 kronor.

LADDA NER DOM

Annonser