займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Sexofredade ung man – blev nerslagen och rånad

En 55-årig helsingborgare har dömts till 2 000 kronor i böter för att ha ofredat en ung man sexuellt. Att 55-åringen direkt efteråt blev rånad och nerslagen tar tingsrätten ingen hänsyn till.

HELSINGBORG. Den 55-årige helsingborgaren befann sig en sen novemberkväll förra året på Knutpunkten. Där mötte han två unga män från Örkelljunga som blivit strandsatta i Helsingborg.

Exakt vad som sades männen emellan råder det delade meningar om men alla är överens om att helsingborgaren i grova ordalag frågade åtminstone den ene unge mannen om storleken på dennes könsorgan.

Närmandet slutade med att 55-åringen blev rånad och nerslagen. Männen från Örkelljunga förnekar dock att de gick till angrepp mot mannen och polisutredningen om rånet och misshandeln är nerlagd.

När 55-åringen nyligen ställdes inför rätta för sexuellt ofredande medgav han att han ställt en fråga till den ene mannen men hävdade att det inte var brottsligt att fråga folk om storleken på deras könsorgan.

Tingsrätten är emellertid av en annan uppfattning och menar att den unge mannens sexualitet blivit kränkt. Däremot frias 55-åringen från anklagelserna om att ha ställt liknande frågor till den unge mannens kamrat.

Den 55-årige helsingborgaren ansåg att hänsyn skulle tas till att han själv utsattes för brott direkt efteråt. Tingsrätten misstror honom inte men håller inte med om att straffet borde lindras på grund av det.