Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Sexuellt ofredande på ”Peace & Love”

Den så kallade Peace & Love-festivalen i Borlänge inleddes med mer än fred och kärlek, bland annat sexbrott mot en kvinna, skriver polisen på sin hemsida.


Det var klockan 22:57 igår kväll som polisen fick in en anmälan om sexuellt ofredande mot en kvinna under festivalen Peace & Love.

Händelsen ska ha inträffat under spelningen med den kvinnliga sångerskan Miriam Bryant.

Polisen har inlett en förundersökning men har ännu inte gripit någon misstänkt. Man har dock en del uppgifter som man jobbar vidare med, skriver man.

Men exakt vad förövaren ska ha gjort mot kvinnan uppger polisen inte.

– Exakt vad som hänt kan jag inte gå in på så mycket, säger Henrik Olars, presskommunikatör vid polisen i Dalarna, till Aftonbladet.

Förutom ofredandet skedde även fylleri, stöld och narkotikabrott på området.

Under förra årets Peace & Love anmäldes en våldtäkt, ett våldtäktsförsök och en rad sexuella ofredanden. Därför har man inför årets festival vidtagit flera konkreta åtgärder. Bland annat har man byggt bort de delar som kan ses som ”riskområden”, och har extra belysning på de få kvarvarande ”undangömda” delarna av festivalområdet, skriver man på sin hemsida. Över 200 personer arbetar för trygghet och säkerhet på festivalområdet.

”Peace & Love bildades 1999 och var långt före andra svenska festivaler med en tydlig värdegrund”, klargör arrangörerna på hemsidan.

 

 

Annonser