Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Sexuellt ofredande under Skärgårdsfesten

Under fredagskvällen blev två unga kvinnor antastade i publikhavet under Karlskrona Skärgårdsfest. En man i 18-årsåldern greps misstänkt för sexuellt ofredande.

Det var vid 22.30 som de båda kvinnorna, födda 2000, ofredades av en något äldre man. Den sistnämnde kom upp bakom de 17-åriga kvinnorna och ska enligt anmälan ha tagit på deras underliv.

– Det hela ska ha hänt framför scenen. Tjejerna kunde uppmärksamma ordningsvakter som i sin tur kallat dit polis som varit i närheten, säger Mattias Lundgren, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Karlskrona.

Den misstänkte kunde sedermera gripas och har förhörts under natten. Den unge mannen har under morgontimmarna släppts på fri fot men misstankarna om sexuellt ofredande kvarstår.

Under samma kväll, också i samband Karlskrona Skärgårdsfest, kom ytterligare en anmälan in till polisen om just sexuellt ofredande. En man född 2000 ska i detta fall ha slagit en kvinna på rumpan med en pinne.

Personen greps, men släpptes efter ett tag då det inte går att styrka anklagelserna om sexuellt ofredande. Brottet har istället rubricerats om till ofredande.

– Syftet var kanske inte sexuellt men vi ska försöka reda ut det under dagen, säger Mattias Lundgren, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Annonser