Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Simon Karlsson

Karlsson, Sven-Olof Simon

Edingsvägen 8 B Lgh 1002 451 52 UDDEVALLA


Hovrätten skärper straffet för Simon Karlsson som våldtagit flera flickor i 13-årsåldern i Uddevalla.

Totalt har fyra tonårsflickor utsatts för mannen, från maj förra året till början av januari i år. I vissa fall har flickorna, som vid tillfällena var 12 och 13 år gamla, varit med på att ha sex med mannen som är i 20-årsåldern. Men i flera fall har han förmått dem att ha sex mot deras vilja, till exempel körde han en flicka till en skogsväg och sa att de skulle ha sex och hon vågade då inte säga nej. Vid ett tillfälle hade han köpt alkohol till två av flickorna och han sköt på dem med en soft airgun, och därefter hade han sex med den ena av dem. Innan dess hade han även gjort närmanden mot den andra flickan men hon gjorde motstånd och han slutade.

En av flickorna smittade mannen med klamydia, men övergreppen har också satt spår i sinnet hos flickorna. I deras vittnesuppgifter har det kommit fram att en av dem kräkts efter att ha haft sex med mannen och en fick ett utbrott och förstörde sitt rum. En av flickorna ansåg att de först hade starka känslor för varandra, men att de efteråt blivit ovänner.

Uddevalla tingsrätt dömde mannen till tre och ett halvt års fängelse för totalt sju fall av våldtäkt mot tre av flickorna och sexuellt ofredande mot en av flickorna, samt misshandel mot två av flickorna och olaga hot till en anhörig till en av flickorna.

Såväl våldtäktsmannen som åklagaren överklagade tingsrättsdomen, och medan den senare yrkade på ett strängare straff ville den förre att åtalet mot honom skulle ogillas helt. Efter att ha prövat bevisen gör hovrätten för västra Sverige en hårdare bedömning än tingsrätten:

Hovrätten dömer mannen till fyra års fängelse. Domstolen dömer honom också för övergrepp i rättssak, vilket tingsrätten tidigare friat honom från.

Brottet skedde efter att han haft sex med en av flickorna, då tog han upp en pistol och riktade mot henne och varnade henne för att tjalla. Eftersom han nu döms för övergrepp i rättssak också beslutar hovrätten att skadeståndet till flickan ska höjas med 10 000 kronor till drygt 127 000 kronor. Totalt ska mannen betala nästan 385 000 kronor i skadestånd till de fyra flickorna.

Annonser