Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Slog sönder ansiktet och ögonen på 87-åring

878787

Den 87-årige mannen i Gnosjö blev så bestialiskt misshandlad att han förlorade synen och inte längre kan ta hand om sig själv. Nu fastställer hovrätten domen, på två och ett halvt års fängelse, mot den 27-årige gärningsmannen.
87-åringen och hans hustru hade i början av februari i år besökt några vänner i Gnosjö och ätit middag.

När de senare på kvällen skulle lämna middagen tillsammans med en väninna satte sig den 27-årige mannen, som var okänd för sällskapet, i bilen och sa att han ville ha skjuts till Gislaved. 87-åringen gick med på att skjutsa mannen till till järnvägsstationen i Gnosjö.

Men när den äldre mannen artigt bad 27-åringen att stiga av vid stationen blev den senare plötsligt extremt våldsam. Han slog ned 87-åringen och fortsatte sedan att mata ett tiotal knytnävsslag mot offrets ansikte.

Den 87-årige mannen blev så illa misshandlad att han bröt ett revben och fick ett hål i högra ögat och fick tillbringa tre veckor på sjukhus. Även vänstra ögat ådrog sig skador, vilket har lett till att han, enligt domen, ”fått väsentligt nedsatt synförmåga”.

”Han kan inte längre läsa tidningar eller se på tv. Det är oklart om han någonsin kommer att kunna se igen. Innan misshandeln var han pigg och aktiv i samhället. Nu behöver han hjälp fyra gånger om dagen”, står det i domen.

När polisen grep 27-åringen för den grova misshandeln försökte han framställa sig själv som offret och hånade också det svenska rättsväsendet.

– Det spelar ingen roll, jag är snart på fri fot, jag kommer komma ut strax igen. Ni kan inte låsa in mig länge, förklarade han för poliserna.

Han påstod också att 87-åringen hade hånat honom för hans hudfärg och korta längd.

– Han jag slog provocerade mig, han sa att jag var liten och neger, sade han.

I senare förhör erkände dock den 160 cm långa 27-åringen, som är adopterad från Colombia, att han hade ljugit om att den äldre mannen skulle ha förolämpat honom.

Tingsrätten dömde den 27-årige mannen till två och ett halvt års fängelse för grov misshandel. Domen överklagades dock av gärningsmannen som ville att straffet skulle sänkas, bland annat med hänsyn till att han ”hängts ut på sociala medier och numera tvingas leva på hemlig ort”. Hovrätten fastställer dock tingsrättens dom.


 

 

 

 

 

Domina Stockholm

Annonser