займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Sverige & Världen

Turkiet och Erdogan skall införa dödsstraff. Stora löpet om detta löd” hugg huvudet av de ” det är när de stora ledarna fått vansinne som vettet rinner ur skallen på de. Dödsstraff ,Jo ataturk hade förmodligen blivit väldigt stolt över ledningen i landet. Han kommer förmodligen av ilska vända sig i sin grav.

Kemal drog 1919 upp linjerna för det nationella programmet, och under sommaren utbredde sig den nationella rörelsen över hela Mindre Asien. Han upprättade en nationalförsamling i Ankara varifrån han ledde kriget mot Grekland. Sedan Smyrna återtagits 1922 kunde Kemal framtvinga den för Turkiet fördelaktiga freden i Lausanne 1923. Dessförinnan hade sultanatet avskaffats.

Han tog med turkiet in i ett nytt modernare samhälle. Och blev så en stor man. En fredens och frihetens man.

Jag vet personligen inte om jag är för eller emot dödsstraff ,känner mig aningen kluven ifråga. Vid mord,pedofili eller terrorism så varsegod ,ta bort de som på något vis orsakar andra lidande eller tar andras liv. Det känns som man förbrukat sin rätt att leva. Kanske rent av skulle stävja dessa brott om man införde dödsstraff

MEN

Samtidigt går vi mot någonting som kan vara farligt , har våra domstolar alltid rätt ? Dömer man rätt ? Och hur många skulle få sätta livet till oskyldigt. Det handlar om att ett land ska vara rättsäkert också för att tillämpa dödsstraff.

Som svenska rättsväsendet och våra domstolar här i Sverige. Här skulle jag aldrig vilja ha dödsstraff ,då man i väldig hög skala friar och skyddar förövare i sån hög grad att offret är nästintill den som blir förövare när allt sedan kommer till sitt slut.

Man kan vända och vrida på frågan många gånger och i flera timmar ,men jag kommer faktiskt inte fram till om det är bra eller dåligt.

Först bör landet vara oerhört stabilt och rättsäkert innan man tillämpar lagar som döds straff.