Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Thanh Ho, Ängelholm

Kvinna åtalades för mord efter att hennes ex-pojkväns nya flickvän påträffats död i sin lägenhet. Den mördade kvinnans hals var avskuren och hon hade i övrigt ett flertal skär- och sticksår över buk och bröst. Efter husrannsakan hos den tilltalade fann polisen en väska med den mördade kvinnans blod och hårstrå i, och en nyligen tvättad kniv påträffades på hennes vind.

Kvinnan erkände därefter gärningen, och tingsrätten uttalar att erkännandet även styrks av annan bevisning. Motivet konstateras vara svartsjuka. Med beaktande av skadornas omfattning finner domstolen att kvinnan måste ha insett risken att offret skulle avlida av dem. Hennes handlande bedöms ha varit medvetet och rationellt, varför dödandet också anses vara uppsåtligt.

Offret har attackerats i sitt hem, och hennes avvärjningsskador talar för att hon försökt skydda sig och till det kan ha upplevt dödsångest. Gärningen rubriceras således som mord, och den omständigheten att den tilltalade, som varit deprimerad, upplevt att hon varit i en hopplös situation föranleder ingen annan bedömning.

Påföljden bestäms till 14 års fängelse och hon förpliktas dessutom att betala skadestånd om totalt närmare 225 000 kronor.

LADDA NER DOM

Annonser