Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Ungdomar utsatta för tortyrliknande misshandel

Ungdomarna lockades till Blekinge med drömmar om proffskontrakt och sponsorer. I stället fördes de ut till en stuga i skogen där de utsattes för tortyrliknande övergrepp.

Mannen, som är skriven i Karlshamn, anmäldes i onsdag och greps i torsdags morse. Han misstänks för 14 fall av grov misshandel och 14 fall av grovt olaga tvång. Fem ungdomar är målsägande i fallet. Han har genom sitt jobb inom idrotten kommit i kontakt med ungdomarna.

Övergreppen, som ska ha skett under två års tid, har inträffat i mannens hem i Ronneby där ungdomarna ska ha tvingats bli fastbundna på en stol i en ”förtroendelek”. Mannen ska sedan ha misshandlat dem med slag och även ha satt en plastpåse över huvudet på dem tills de varit nära att förlora medvetandet.

Mannen ska också ha kontrollerat ungdomarna med vad de hade på sig, åt och vad de la upp på sociala medier. Målet var att bryta ner ungdomarna psykiskt så att de kunde lyckas med sina idrottsprestationer.

Åklagare förtegen

Övergreppen filmades av mannen. Åklagaren John Dagnevik vill inte bekräfta uppgifterna om vad som egentligen har hänt.

– Det är ett mycket speciellt ärende. Relationen till målsägandena är anledningen till att jag inte kan säga så mycket just nu, säger åklagaren John Dagnevik till SVT Nyheter Blekinge.

Flera beslag har gjorts hos mannen, som erkänner en del faktiska omständigheter. Han förnekar brott.

Mannen häktades under fredagseftermiddagen vid Blekinge tingsrätt.

Namn på kriminellt

Blekinge_TR_B_178-17_Aktbil_10

Annonser