займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Våldtog 3-åring – Migrationsverkets personal ringde inte Polisen

migrationsverket

Polisen har under natten mellan tisdag och onsdag gripit en man i 40-årsåldern misstänkt för våldtäkt mot barn, alternativt grov våldtäkt mot barn, i Tingsryds kommun.
– Vi larmades om händelsen under sena gårdagskvällen. Sedan får vi via utredningsvägen försöka få fram en exakt brottstid, säger Robert Loeffel som är Kronobergspolisens informationschef.

John Nilsson var tjänstgörande inre befäl vid Kronobergspolisen natten mellan tisdagen och onsdagen.
– Vi har plockat in en medelålders man som hörs i detta nu. Vi har säkrat vittnesuppgifter. För att säkra DNA kommer vi under morgonen ta in en rättsläkare. Det handlar om ett mycket litet barn, berättade han vid tretiden på natten.

Barnet och hennes mamma ska förhöras under dagen. Även Socialtjänsten har blivit kontaktad med anledning av händelsen.

Det tystas ner i media att detta skulle ha skett på ett asylboende, däremot avslöjar Sveriges Radio P4 i ett inslag(Sveriges Radio P4 Inslag Start 11:45) att detta skedde på ett asylboende och att Migrationsverkets personal visste om händelsen utan att kontakta polis.

8 timmar efter att brottet ska ha skett så får Polisen ett samtal från en vän till mamman, Polisen skickar då en patrull och när dom kommer till platsen så finns inte mannen på platsen utan han har flyttats under dagen, sedan efter påtryckningar så får dom reda på var mannen är och han kunde gripas. Händelsen hade alltså redan upptäckts utan att de rapporterats till Polisen.

Polisens befäl har varit väldigt kritisk till att Migrationsverket hållit dom utanför händelsen och vidtagit egna åtgärder så som att flytta mannen, dom menar att det är viktigt att kunna säkra bevis och spärra av brottsplatsen så tidigt som möjligt.