Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Våldtog man på Lidingö – slipper utvisning

En 32-årigt iranier som uppger sig vara flykting har nu dömts för våldtäkt mot en man som han kommit i kontakt med via homosexappen Grindr.


Den 13 april 2017 träffade 32-årige Mehdi från Iran en 21-årig man efter att de båda fått kontakt med varandra via Grindr, en chatt för homsexuella.

Efter att de kommit överens om att träffas tog sig 21-åringen hem till Mehdi på Lidingö.

I chatten hade de kommit överens om att endast ha oralsex. Men när de befann sig i iranierns rum tryckte 32-åringen ner offret i en säng, höll fast honom och våldtog honom analt.

21-åringen berättade under rättegången att han var inställd på att Mehdi, utifrån bilderna som denne hade skickat, skulle vara ”en vältränad kille på 22”. Vad som istället mötte honom var ”en äldre och småfet kille”. När han kom till platsen misstänkte han att det var ett HVB-hem. Han såg att det strök omkring andra personer utanför Mehdis dörr och han blev paralyserad av rädsla och trodde att han skulle bli angripen om han smet därifrån.

– Jag såg att Mehdi inte var den han utgav sig för utan var en ensamkommande kille som lurade mig om sin bakgrund, en ”cathfish”, berättade 21-åringen.

Efter att Mehdi fått utlösning och övergreppet avbröts kunde 21-årigen ta sig från platsen och ringde då till en vän. Vännen sa åt honom att göra en polisanmälan vilket han också gjorde efter att ha träffat på några ordningsvakter vid 23:30-tiden som tillkallade polis som i sin tur körde honom till en avdelning för våldtagna på Södersjukhuset.

Chattkonversationen mellan Mehdi och 21-åringen kom att användas som bevis. I chatten står att 21-årigen skrev ”Only blojobs today right”. Mehdi svarade med att säga ”Come enjoy promise”.

Allmänna handlingar visar att Mehdi är medborgare i Iran och i behov av tolk på persiska. Han ansökte om asyl den 8 maj 2015 och beviljades permanent uppehållstillstånd som ”flykting” den 1 juni 2016.

Stockholms tingsrätt dömer Mehdi till minimistraffet två års fängelse. Han ska även betala 115.000 kronor i skadestånd till offret. Åklagaren yrkade aldrig på utvisning, så Mehdi blir kvar i Sverige.

Annonser