Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Ytterligare ett hänsynslöst åldringsrån

Helsingborg. En 85-årig kvinna rånades på sina halsband av tre män på söndagskvällen, skriver polisen sin hemsida. Polisen vill inte gå ut med något signalement på gärningsmännen, men har tidigare berättat om en nordafrikansk ungdomsliga som systematiskt rycker värdesaker från äldre i staden.

Det var strax efter klockan 17 som polisen larmades om ett rån i Fredriksdal i Helsingborg.

Tre gärningsmän hade följt efter en 85-årig kvinna in i trapphuset där hon bor, och därefter ryckt av henne de två halsband hon bar på sig.

Gärningsmännen lämnade sedan platsen springandes.

En polispatrull skickades till platsen men ingen har ännu gripits för händelsen.

Polisen uppger för Kvällsposten att man har ett signalement men inte vill gå ut med det.

– Det finns ett visst signalement men ingenting som sticker ut och vi går ut med i nuläget, säger Maya Forsten, informatör på polisens ledningscentral, till tidningen.

Men tidigare under söndagen berättade Nils-Erik Svensson, inre befäl vid polisen i Helsingborg, till HD att en grupp med unga nordafrikanska män har satt i system att rycka värdesaker från äldre människor i staden. Den här typen av överfall har pågått i flera veckor med upp till tre ryckningar per dag, säger han till tidningen.

Sent på lördagskvällen blev en äldre man rånad på sitt guldhalsband i södra Helsingborg. Gärningsmännen ryckte av honom kedjan, sedan försvann de från platsen.

– Det är samma signalement som återkommer hela tiden, och även i kväll. Allt tyder på att det är nordafrikanska ungdomar som gör det här, sade Nils-Erik Svensson om lördagens äldrerån till HD.

Men i fallet med just den 85-åriga damen har alltså polisen inte gått ut med något signalement.

Kvinnan uppges inte ha fått några fysiska skador i samband med överfallet. Polisen rubricerar händelsen som rån.

Annonser